NFO ds 03 24
Född 2006-01-12
Död 2006-09-08

E: EC S*Trollgumman's Yngve Yster
U: EC S*Chop Suey's Dorémi Hope

Fotosida

Curry var en väldigt speciell katt som flyttade in hos oss i början av juni 2006. Han älskade att kela och hoppade gärna upp i knät och gosade och buffade med huvudet mot ens ansikte, när det blev riktigt gosigt var han bara tvungen att "bita på näsan". Det gjorde inte ont men var väl inte direkt bekvämt heller... En lustig sak med honom var att han efter att ha gosat en stund var tvungen att gå till den andra och gosa också så att det skulle bli rättvist, sen kunde han komma tillbaka igen. :)

Han var en speciell katt på många sätt och vi önskar så innerligen att vi hade honom kvar hos oss.

Lillpojken, vi saknar dig så!

Curry blev väldigt plötsligt sjuk och det var inget vi kunde göra. Obduktionen visade att han led av Dilaterad kardiomyopati och kronisk bronkoalveolar inflammation, en vanlig anledning till sjukdomen är brist på Taurin men då Curry levde på Royal Canin så kan inte detta vara anledningen, tyvärr kunde inte obducenten fastställa orsaken.

2007-12-05 - En hjärtspecialist har undersökt Curry och kom fram till att han var feldiagnostiserad och att det var lunginflammation han led han.
Vi lär aldrig få veta nu men det betyder att han hade ev. kunnat räddas om första veterinären hade röntgat lungorna, så jag är lite bitter måste jag erkänna, men nu vet jag till nästa gång vad jag borde kräva.