Om oss

Katteriet

Själva katteriet består just nu av fyra fertila honor men hemma hos oss bor det två fertila honor och två kastrater. Jag har lite planer för vidareutveckling av katteriet men var sak har sin tid. Jag vill ta kullar med noggrant utvalda föräldrar och när det behövs, köpa in nya katter som har det mina saknar.

Jag, som alla andra, strävar efter att föda upp den perfekta skogisen och grunden till det anser jag vara hälsa och temperament. När det sen kommer till typningen så drömmer jag om att kunna få in mer storlek och grövre benstommar samtidigt som jag skulle vilja föda upp katter med en ren silverfärg utan att behöva släppa på resten. När det gäller själva aveln så följer jag teorin om att det är bättre att ta täta kullar så länge honan är i kondition och därmed kastrera tidigare.

SverakBJKSkogkattslingan

Bakom Katteriet

Jag som finns bakom stamnamnet S*Seerath's heter Pia Skotare och är student. Utbildningen jag läser heter teknisk datavetenskap och tanken är att jag ska bli mjukvarutvecklare, dvs skapa program till datorer.

Förutom den blivande kattuppfödningen så har jag även några andra intressen. Fotografering sysslar jag med rätt mycket och motivet är oftast katter men även lite annat kan fastna. I övrigt driver jag även NFO Colour guide.

Det är endast jag som står som innehavare av stamnamnet då min sambo, Tomas, inte är intresserad av den delen även om han gärna gosar med katterna här hemma. Vi två, tillsammans med våra fyra katter, bor i en trea på 70,9 kvm plus innätad balkong.

Skogkattslingan