Om Isis

Typ

I feel pretty är en ung hona med bra pälskvalitet och mycket underull. Kroppen är kraftigt byggd men kunde vara aningen längre, likaså svansen. Bra höjd i bakbenen. Huvudet är vackert men inte helt rak profil och medium haka. Sidolinjerna är ganska raka. Öronen är fint formade i medium storlek, sitter fint. Vackert formade, snedställda öppna ögon. Färgen är väldigt fint silver med starka kontraster och jämnt fördelat paddmönster.

prettyprofilprettyframprettyhelkropp

Temperament

I feel pretty är en livlig och glad flicka som gärna är med och inspekterar så länge det inte är allt för högljutt. Spinner ofta och gärna och jag har nog aldrig haft en katt som kelar så intensivt som hon gör. Buffar och knuffar och skjuter upp ryggen mot handen. Pretty har mycket åsikter och delar gärna med sig av dom.

Historia

ifeelpretty 2007-07-16: Tanken var inte att skaffa en till hona just nu men jag var in på S*Rockringens sida och upptäckte att Pretty blivit till salu igen så jag kikade på bilderna och insåg då att det här kunde vara min drömhona. Jag mailade Barbro och efter två veckor var beslutet taget. Jag flög ner och hämtade tösen och nu har hon bott här i fem dagar och det känns verkligen som en dröm som blivit sann!
I feel pretty

2007-10-14: Fröken har blivit 6,5 månad och har växt en hel del och är underbart vacker! Visst ingen är perfekt men nog har hon många fina kvalitéer flickan min. :)

Trots att storleken har ökat så är barnasinnet kvar helt och hållet. Busar konstant och allt är leksaker i hennes ögon. Aldrig är hon still känns det som och hopplös att fota. :D

I feel pretty 2008-04-13: Pretty är nu över ett år, hon har för första gången blivit parad och vi väntar nu på att se om det blivit något. På hennes första utställning som vuxen fick hon kritiken att hon var lovande men fortfarande väldigt mycket tonåring. Det var ungefär vad jag förväntade mig höra men det är alltid trevligt att få flera åsikter. Flickan min har än så länge utvecklats åt rätt håll och kommer nog bli riktigt vacker som vuxen. :)
I feel pretty 2008-11-26: Prettys första kattungar har blivit 10 veckor nu och hon har tagit hand om dom jättebra.
Både utseendemässigt och temperamentsmässigt har hon mognat väldigt mycket och hon är en riktigt vacker dam. Hon ser såklart lite skabbig ut i pälsen nu när hon haft fem små att ta hand om men det är bara väntat.
I feel pretty 2009-07-08: Tiden går snabbt, tösen är nu 2,5 år och har blivit IC. Det blir nu en paus från utställningar på obestämd tid. Hon är snäll och uppför sig på utställningar men jag känner att hon inte riktigt trivs med det, får se om jag testar igen när hon blir äldre. Hon fick en andra kull väldigt snabbt efter sin första då hon och Chinook bestämt sig för att stängda dörrar inte var något hinder för dom. Jag ska väl inte klaga då det blev två väldigt vackra ungar som resultat. Det ändrade mina planer en aning men sånt får man väl vänta sig ibland. :)