Om Loki

Typ

Chinook är en stor och kraftig hane med grov benstomme och härlig kropp. Han har ett maskulint, brett huvud med raka sidolinjer. Rätt bra placerade öron som kunde varit en aning större. Medium haka och otroligt grym look. Profilen är rak och övergår i en rund fin panna som tyvärr håller på flata ut lite med åldern. Pälsen är av mycket bra kvalitet. Tyvärr har han lite rufism och mönstret och kontrasterna är inte det bästa.

profilframifrånChinook

Temperament

Chinook är en otroligt mammig och krävande katt. Han vill ha uppmärksamhet och gos, främst från matten men husse duger i värsta fall. Främlingar måste undersökas noga innan dom anses värdiga ett buffande men sen så är det lugnt. Han tar det lugnt i alla situationer så länge någon människa är där och stöttar och förklarar att det är ok.

Historia

liten Vi kände att vi ville ha sällskap till Yuna (Anemone) och den här gången skulle vi satsa på en kille så om man har tur kanske han passar till avel också. Det var min sambos tur och han var bestämd om att det skulle vara en mönstrad silverkatt med symetrisk, lagomt stor bläs som dessutom var väldigt gosig och mysig.
Det var inte ett lätt uppdrag jag hade framför mig nu, så en dag när jag surfade runt kom jag in på Skogsälvans hemsida där hon hade kattungar till salu och en av dom var Loki. Han blev utseendemässigt godkänd av min sambo nu gällde det bara att han var en sällskaplig liten grabb men det såg lovande ut. :)
nyhemkommen Till slut fick vi äntligen hämta hem våran silverprins och allt gick över vår förväntan, på några dagar var Yuna och Loki bästa kompisar och Loki var så mysig och underbar.
Loki I skrivande stund så är han sex månader och har verkligen ett supertemperament. Han är en nallebjörn här hemma som alltid söker sig sällskap och mys och hitills har han klarat av resor och andra katter utmärkt. Då han är så lätthanterlig har jag stort hopp om att han ska trivas med utställningar.
Loki Nu har Loki blivit ett år gammal och är definitivt en fertil hane, än så länge är han väldigt snäll och duktig. Det vi märker av är att toalådorna luktar betydligt mer och att han småropar lite ibland. Han är lika gosig nu, om inte mer, han hatar att vara ensam och pratar gärna. Utställningar visade sig funka utmärkt, även om det inte är det roligaste så finns så finner han sig i det "för mattes skull". :)
lokiprofil Lite drygt ett och ett halvt år gammal är han fortfarande så snäll han kan vara fast tyvärr har han gått ner sig i vikt efter parningar. Han har nu en kull kattungar efter sig, en till på väg och en snart planerad parning. Han har hunnit bli internationell champion och arbetar sig mot nästa titel. Vi får se om han stannar där och får bli kastrat eller om lockelsen att fortsätta högre blir för stor. :)
loki 2008-04-05: Runt ett år sen det blev någon nytt här men nu är det verkligen dags. Det är ett tag sen han blev GIC och naturligtvis klarade jag inte av att stanna utan han är en bit på väg mot EC, sju cert kvar i denna stund. Det har inte hänt så jättemycket på kattungefronten ett tag men nu är det en kull på väg att födas om en dryg vecka och en annan hona har varit på besök.
loki 2009-01-12: Chinook har nu blivit kastrat med ett ett väl utförd arbete som fertil. ;) Europa champion och med fyra, troligtvis fem kullar efter sig. I nuläget 14 kattungar. Han gav mig min efterlängtade tös och en liten bonuskull. Nu ska han få ta det lugn och bara njuta av livet. Kanske får han följa med på någon utställning i framtiden men det får vi se.
loki 2009-06-08: Ett halvår har gått sen kulorna rök och Chinook verkar trivas som kastrat. Det blir mycket bus och påhitt nu när han inte längre tänker på tjejer och det är full fart. Han ligger numera stadigt i vikten och det är skönt att slippa se honom smal och eländig.